İnternetten Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır?

Devlet dairelerindeki işlerimizi halledebilmemiz için bazı evrakları hazır etmemiz gerekmektedir. Her devlet dairesinden istenen evraklar farklılık gösterebilir. Bu evraklardan biri de borcu yoktur yazısı evrakıdır. Borcu yoktur yazısını vergi dairesine dilekçe ile başvurarak alabileceğiniz gibi internetten borcu yoktur yazısı talebinde bulunabilirsiniz. Aslında sistem üzerinden talep ettiğimizde de dilekçe vermiş oluyoruz.

İnternetten Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır?

Bilişim çağında artık bir çok işimizi internet üzerinden yapabilmekteyiz. Bu işlemlerden biri de internetten borcu yoktur yazısı alma işlemidir. Borcu yoktur yazısı almak için Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi web sayfası sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sisteme nasıl girecğinizi bilmiyorsanız eğer “İnternet Vergi Dairesi Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Sisteme TC kimlik no ile giriş seçeneğini seçtiğinizi düşünerek devam ediyoruz. Açılan sayfada mükellef işlemleri başlığının altında yer alan Borcu yoktur / Mükellefiyet Yazısı başlıklı linke tıklayın. Açılacak olan yerde borcu yoktur yazısı talebi menüsüne tıklayarak işlem sayfasını açın. İlgili yerden dilekçenin verileceği kurumu seçin, alt tarafta bulunan dilekçe sonucunun gönderileceği e-posta adresi bölümüne kullandığınız bir e-posta adresini girin. Dilekçenizin cevabı, yani borcu yoktur yazınız ilgli e-posta adresinize gönderilecektir.

İnternetten Mükellefiyet Yazısı Nasıl Alınır?

İnternet üzerinden mükellefiyet yazısı alma işlemi de tıpkı borcu yoktur yazısı talep etme işlemi gibi yapılmaktadır. Borcu yoktur / Mükellefiyet Yazısı bölümüne gelip, mükellefiyet yazısı talebi butonuna tıklayarak açılacak olan ekranda ilgili alana talebimizin cevabının gönderileceği e-posta adresini girip tamam butonuna tıklıyoruz. Hepsi bu kadar.

Daha Önceden Alınan Borcu yoktur / Mükellefiyet Yazılarını Nasıl Görürüm?

Aynı yerden yani Borcu yoktur / Mükellefiyet Yazısı menüsünün altında daha önceden almış olduğunuz borcu yoktur yazılarını görmek istiyorsanız daha önceden talep ettiğiniz dilekçeler menüsüne tıklayıp, açılan yerde listele butonuna tıklayın. Daha önceden almış olduğunuz Borcu yoktur / Mükellefiyet Yazısı listesi görünecektir. Dilerseniz yazınızı üzerine çift tıklayarak ta görebilirsiniz. Ama unutmayın, bu tip yazılar belirli süreler için geçerlidir.

İnternetten Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır?

Yorum bırakın